ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜN ORTAYA ÇIKIŞI

       Kurtuluş Savaşı'nı kazandıktan sonra


29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i kuran Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk askeri, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda yenilikler yapmıştır. Bu yeniliklerden biri de, 1 Kasım 1928 tarihinde çıkarılan 1353 sayılı kanunla, Arap alfabesi yerine Latin alfabesinin kabulü olmuştur.Bu tarihten itibaren yeni harflerin öğrenilmesi ve okur yazar sayısının artırılması konusunda büyük bir seferberlik başlatılmıştır.

24 Kasım 1928 tarihinde açılan Millet Mekteplerinde yaşlı, genç, çocuk, kadın demeden herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilmiştir. Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri ( 24 Kasım Öğretmenler Günü ) olarak kutlanmaktadır.

           Bu duygu ve düşüncelerle başta okulumuzda görev yapan öğretmenlerimizin olmak üzere tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun

            Haberimizin altında yer alan Beğen kutucuğunu işaretleyerek okulumuzun başarısına katkı sağlayabilirsiniz. Yine her gün en azından web sayfamızdaki ilk 5 haberimiz ile ilk 5 duyurumuzu tıklayıp altında yer alan Beğen kutucuğunu işaretleyerek okulumuzun başarısına katkı sağlayabilirsiniz. Okulumuzun başarısına destekleriniz bizim için önemlidir.bilirsiniz. Yine diğer haberlerimizi tıklayarak altında yer alan Beğen kutucuğunu işaretleyerek okulumuzun başarışına katkı sağlayabilirsiniz. Okulumuzun başarısına destekleriniz bizim için önemlidir.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi