OKULUMUZUN BAHÇESİNE ÇEŞME YAPTIRDIK

Okulda öğrencilerimiz su içmek istediklerinde

lavabolardaki muslukları kullanmaları gerekiyordu. Bu durum öğrencilerimizin sağlığı açısından çok sağlıklı bir durum değildi. Öğrencilerimiz temiz su içebilsin diye okulumuzun bahçesine çeşme yaptırmak istedik ve bu düşüncemizi veli toplantısında görüştüğümüzde velilerimiz "Okulun uygun bir yerine çeşme yapılırsa iyi olur. Biz gereken desteği veririz." dediler. Velilerimizden gönüllü olanlar bir miktar bağışta bulundular ama yetersizdi.  Daha sonra 2/A Sınıfı Öğretmenimiz Merve BİLGİLİ çeşme yaptırma fikrimizi polis olan halasına anlatmış. Polis olan halası bu durumu arkadaşlarına anlatmış. Daha sonra bizi bir hanımefendi aradı  isminin Sebahat BAŞAR olduğunu ve çeşme yaptırmamıza katkıda bulunmak istediğini söyleyince çok mutlu olduk. Kendisi ile gerekli görüşmeyi sağladım ve  okulumuzun okul aile birliği hesap numarasını verdim. Sebahat BAŞAR hanımefendinin verdiği para ve velilerimizden gelen para ile çeşmenin malzemelerini aldık ve çeşme yaptırmaya başladık. Çeşme yaptırma süreci başlayınca çeşme yapma fikrimizi olumlu karşılayan herkes elinden geldiği kadar yardımcı oldu. Öğretmen servisi olan Aslan DAĞDELEN Vezirköprü'den çeşme yapım malzemelerini getirilmesi konusunda yardımcı oldu. Kadıoğlu Muhtarı Fazlı ŞENGÜL çeşme için bir traktör kum getirdi. Köyümüzün değerli ustalarından Yakup BEKTAŞ amcamız ve yardımcısı Necmettin DAĞDELEN çeşmemizin işçiliğini çok düşük bir ücrete yaptı. Yine okulumuzun her sıkıntısında yardımcı olan köyümüzün değerli Muhtarı  Yılmaz YİĞİT Bey çeşme yapan ustanın ücretinin büyük bir kısmını ve diğer malzeme giderlerini karşıladı. Çeşmemizin kalebodur, musluk, kalekim vb malzemelerini de Ankara'da ikamet eden Dünya Tıp Kitabevi Sahibi Mustafa SEZER Bey karşıladı. Sebahat BAŞAR Hanımefendinin katkıları ile yapmaya başladığımız çeşme yapımı birçok hayırseverin katkılarıyla hayırseverlerin katkı yumağına dönüştü ve çeşmemizi yaptırdık. Artık öğrencilerimiz okulda daha sağlıklı su içecek ve daha sağlıklı koşullarda eğitim alacaklar. Bu güzel çalışma için emeği geçen tüm öğretmenlerimize, velilerimize  ve çeşme yapımında büyük katkı sahibi Hayırseverimiz Sebahat BAŞAR Hanımefendiye ve yukarıda isimlerini belirttiğimiz diğer değerli hayırseverlerimize çok teşekkür ederiz. Sizler bizleri desteklediğiniz sürece bizler daha güzel iş yapmada aşk ve şevkimiz artıyor. Hepinize Mezraa İlkokulu olarak bir kez daha teşekkür ederiz.

Haberimizin altında yer alan Beğen kutucuğunu işaretleyerek okulumuzun başarısına katkı sağlayabilirsiniz. Yine diğer haberlerimizi tıklayarak altında yer alan Beğen kutucuğunu işaretleyerek okulumuzun başarışına katkı sağlayabilirsiniz. Okulumuzun başarısına destekleriniz bizim için önemlidir.

22-05-201922-05-201922-05-201924-05-201928-05-2019