OKULUMUZUN TARİHÇESİ

        1924 yılında Rumların yaşadığı bölge olan Mezraa bölgesi 


Rumların mübadil olarak bölgeyi terk etmesinden sonra bölge Türk´lere kalmıştır. Köyün yerleşim yeri yayla olduğundan ilk yapılan evler yayla özelliği taşımaktadır. Bu hızlı yerleşim ile 1937 yılında Mezraa nahiye olmuştur. İlçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta olan Mezraa Mahallesinde şuanda 170 ev 650 nüfus yaşamaktadır. Ayrıca Mezraa Mahallesi Yılanlı, Aşıkderesi, Küplü, Bağyanı ve Merkez mahalle olmak üzere 5 mahalleden oluşmaktadır. Köyün çevresinde sırayla Kuzeyinde Bahçesaray, Güneyinde Sofular-Sırbaşmak, Doğusunda Kadıoğlu Mahallesi Batısında Kunduz Orman alanı bulunmaktadır. Mezraa Mahallesinde nüfusun göç ile birlikte azalmasıyla Jandarma Karakolu, Tarım Kredi Kooperatifi ve Sağlık Ocağı kapatılmıştır. Gurbetçiliğin ve inşaat işçiliğinin önemli bir ekonomik potansiyel olduğu Mezraa Mahallesinde tarımda buğday, arpa ve mısır ekimi ile küçük çapta hayvancılık da yapılmaktadır. Mezraa mahallileri çevre köylerdeki gibi düğün, nişan, cenaze, hacı uğurlama gibi etkinlikleri köy halkı ve misafirlerin katılımıyla yapmaktadır.               

 İlk eğitim-öğretimine 1937 yılında başlayan Mezraa İlkokulu daha sonra farklı okul binalarında ilkokul eğitimini veren okul son olarak,Mezraa Mahallesinde bulunan Jandarma Karakolunun kapatılması sonucu karakolun olduğu yere 2018 yılında yapılan yeni okul binası ile eğitim öğretimine burada devam etmektedir. Mezraa İlkokulu bir anasınıfı dört ilkokul sınıfı olmak üzere 5 derslikli okulda şuan anasınıfı eğitimi yoktur. Okulumuzda sadece 1´den 4´e kadar ilkokul öğrencileri olmak üzere 62 öğrenci eğitim öğretimini sürdürmektedir.

Haberimizin altında yer alan Beğen kutucuğunu işaretleyerek okulumuzun başarısına katkı sağlayabilirsiniz. Yine her gün en azından web sayfamızdaki ilk 5 haberimiz ile ilk 5 duyurumuzu tıklayıp altında yer alan Beğen kutucuğunu işaretleyerek okulumuzun başarısına katkı sağlayabilirsiniz. Okulumuzun başarısına destekleriniz bizim için önemlidir.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi