REGAİP KANDİLİ VE ÖNEMİ

             REGAİB NE DEMEK?

Regaib Kandili, Regâib, arapça bir kelimedir 


  ve "reğa-be" kökünden gelmektedir. "Reğa-be", kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. "Reğîb" kelimesi ise, "reğabe"'den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, taleb edilen şey demektir. Müennesi, "reğîbe"dir. "Reğîbe"nin çoğulu da "reğâib" dir. Kelime olarak "Regâib"in aslı budur.

REGAİB KANDİLİ FAZİLETLERİ

Bazı rivayetlerde bu gecenin isminin meleklerle telaffuz edildiği ifade edilir. Regaip kelimesi, güzel şeyleri arzu etmek, istemek, elde etmeye gayret etmek anlamlarına gelir. Bu gece ibadet edenin, tövbe edenin arzularının verileceği ümit edilir. Recep ayının fazileti iyilik ayı : Regaip gecesinin içinde olduğu Recep ayında bolca oruç tutulmalıdır. Bu aya 'Recebü'l-asabb' da denilmiştir. Yani; iyiliklerin isabet ettiği Recep ayı. Recep ayına 'tövbe' ismi de konulmuştur. Mümin bu ayda ve özellikle de Regaip Kandili'nde günahlarını bolca kendine itiraf edip tövbe etmelidir. Mezraa İlkokulu olarak tüm bu duygu ve düşüncelerle Regaip Kandilinizi kutlar size, ailenize ve tüm islam alemine hayırlara vesile olmasını dileriz.

             Haberimizin altında yer alan Beğen kutucuğunu işaretleyerek okulumuzun başarısına katkı sağlayabilirsiniz. Yine her gün en azından web sayfamızdaki ilk 5 haberimiz ile ilk 5 duyurumuzu tıklayıp altında yer alan Beğen kutucuğunu işaretleyerek okulumuzun başarısına katkı sağlayabilirsiniz. Okulumuzun başarısına destekleriniz bizim için önemlidir.

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi